OROSZVALOSAG.HU


AvtoVAZ: új tulajdonosok, új piacok

  |  2012-03-20 15:57:09  |  
Kecskeméti Gábor

AvtoVAZ: új tulajdonosok, új piacok

Orosz autóipari boom?

AvtoVAZ: új tulajdonosok, új piacokAvtoVAZ: új tulajdonosok, új piacok

Az AvtoVAZ orosz autógyár a jövőben szélesíteni kívánja termékpalettáját és új piacokra kíván lépni. Mindenekelőtt fejlődő országokat fog megcélozni Latin-Amerikában és Afrikában. Ezt Igor Komarov, az autóipari konszern vezetője jelentette be kedden Moszkvában, az Orosz Autóipari Fórumon.

Az AvtoVAZ egyik nagy előnye, hogy alacsony termelési költségekkel képes komoly igénybevételt is elviselő gépkocsikat gyártani, de a jövőben a Nissan-Renault szövetség segítségével, mely az AvtoVAZ partnere, a magasabb kategóriájú szegmensekbe is be szeretnének törni. Egyelőre azonban a vállalat legnagyobb piacát a volt posztszovjet országok teszik ki, azokon belül is főképp Kazahsztán, Azerbajdzsán és Belarusz.

Komarov kitért a vállalat Nissan-Renault szövetséggel folyó tárgyalásaira is, melyről nemrég a Bloomberg tudósított: a lap szerint a partner „hamarosan” megszerezheti az irányítást az AvtoVAZ felett. Komarov szerint a részvényesek már megállapodásra jutottak, de az üzlet „igen bonyolult és sokrétű”. A tervek szerint azonban a japán-francia partner néhány éven belül a részvények többségi tulajdonosa lehet.


(The Moscow Times)

 

Cimkék: avtovaz, lada, renault, nissan, komarov, afrika, amerika, autógyártás, ipar, részvény,
Országok: Belarusz Azerbajdzsán Kazahsztán Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat