OROSZVALOSAG.HU


Oroszországban terjeszkedik a Raiffeisen 

  |  2011-06-19 11:09:46  |  
Kecskeméti Gábor

Oroszországban terjeszkedik a Raiffeisen 

A pénz után mennek 

 Oroszországban terjeszkedik a Raiffeisen 

A Raiffeisen, mely Kelet-Közép-Európa harmadik legnagyobb bankja, most Oroszországot „vette célba”, s mindenekelőtt a befektetési piacon keresi a lehetséges pozíciókat.

A cég tervei szerint tízszeresére növelnék részesedésüket az orosz piacon felvásárlások és fúziók révén. Első lépésként a Raiffeisen Bank International (RBI) 50 százalékos részesedésre tett szert a Raiffeisen Invesment Group (RIAG) által is birtokolt orosz M&A-ban, hogy megvesse lábát az orosz tőkepiacon.

A régió befektetési bankügyleteinek 70 százaléka Oroszországban zajlik, az ország fellendülésben van „s ebből mi is profitálni szándékozunk” – nyilatkozta az RBI egyik vezetője. S erre meg is van minden esélyük: a RIAG azon 23 kiválasztott bank közé tartozik, melyek tanácsot adnak Oroszországnak az öt évre tervezett, 59 milliárd dolláros privatizációs programban.

Dmitrij Medvegyev jelenlegi orosz elnök még márciusban utasította az orosz kormányt, hogy állítsanak össze a privatizációs program első három évére vonatkozó végleges ütemezési tervet, mely a befektetési klímát is javítja az országban.

Az RIB által is tulajdonolt M&A kezdetben az úgynevezett „midcap” méretű vállalatokra fog fókuszálni, melyek értéke 100 millió és 1 milliárd euró között mozognak, hiszen ezek fognak legkorábban gazdára találni.


(themoscowtimes.com)

Cimkék: Raiffeisen, Oroszország
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat