OROSZVALOSAG.HU


Eligazítást tartott az orosz vezérkari főnök

  |  2021-12-10 14:01:40  |  
Földesi Gábor

Eligazítást tartott az orosz vezérkari főnök

Média által keltett felhajtás

Moszkva, december 9. /TASS/  A szembenállás Kelet-Ukrajnában folyamatosan súlyosbodik, ugyanakkor az ukrán hatóságok minden olyan provokációja, ami a jelenleg fennálló viszályt erőszak alkalmazásával kívánná rendezni, meg lesz hiúsítva- jelentette ki komolyan Valerij Geraszimov egy külföldi katonai diplomaták részére tartott eligazításon. 

„A helikopterek, pilótanélküli légijárművek és egyéb repülőgépek leszállítása Ukrajnának meggondolatlan és veszélyes lépésekre sarkallhatja az ukrán hatóságokat. Kijev nem teljesíti a minszki megállapodásokat. Az ukrán fegyveres erők azzal kérkednek, hogy már amerikai gyártmányú Javelin páncéltörő rakétákat, illetve török felderítő és támadó drónókat használnak a Donbaszban. Ennek eredményeként az amúgy is pattanásig feszült szituáció csak még tovább fog romlani. Ugyanakkor az ukrán hatóságok a donbaszi konfliktus katonai rendezére irányuló minden provokációja meg lesz hiúsítva”- figyelmeztetett az orosz katonai vezető.

Ahogy Valerij Geraszimov kihangsúlyozta, a média által keltett felhajtás, miszerint Oroszország meg akarja támadni Ukrajnát egyszerű hazugság, ugyanakkor az orosz felségterületen végzett katonai tevékenységek nem igényelnek külön bejelentést.

„A NATO tagországok kiemelt figyelmet fordítanak az Oroszország területén zajló csapatmozgásokra. A katonai egységek mozgatása és más helyekre történő átcsoportosítása egy hadgyakorlat során bármely ország hadereje számára magától értetődő rutinművelet. Éppen ezért a szuverén állami területeken végzett csapatmozgásokat nem kell bejelenteni sem megmagyarázni. Minden olyan média jelentés ami az Ukrajna ellen tervezett állítólagos orosz offenzíva előkészületeiről tudósít egyszerű koholmány”- nyomatékosította.

 

Forrás: https://tass.ru/armiya-i-opk/13154731

Cimkék:
Országok:
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat