OROSZVALOSAG.HU


Szigorúbb dohányzás elleni szabályok

  |  2014-06-04 08:14:29  |  
Seszták Sándor

Szigorúbb dohányzás elleni szabályok

Még a filmek jeleneteinél is figyelmeztetni kell a nézőket

 Szigorúbb dohányzás elleni szabályok

Dmitrij Medvegyev miniszterelnök úgy véli, hogy a nyilvános helyeken való dohányzást tiltó törvény nem jelenti a dohányosok elleni küzdelmet. Ezt a véleményt fejezte ki a Facebook oldalán.

„Ma van a Dohányzásmentes Világnap –mondta május 31-én. - Holnap hatályba lép a nyilvános helyeken való dohányzást tiltó törvény egy új szakasza. Ez nem a dohányosok ellen folytatott harc, ez egy kísérlet arra, hogy gyermekeinket egészségesebbé tegyük, a dohányzás szabályait pedig civilizáltabbá” - mondta a miniszterelnök.

Oroszországban június 1-től lép hatályba a dohányzásellenes törvény második szakasza, amely a kávézókban, éttermekben és szállodákban tiltja a dohányzást. A dohányzás elleni korlátozások a műsorszolgáltatók számára is életbe lépnek: ezentúl a csatornáknak figyelmeztetniük kell majd a nézőket,ha a műsorok a dohányzás jeleneteit tartalmazzák. A törvény értelmében ilyen műsor, film, sorozat vagy zenei klip előtt és közben biztosítani kell társadalmi célú hirdetés megjelenítését a dohányzás veszélyeiről.

(rbc.ru)

Cimkék: dohányzás,
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat