OROSZVALOSAG.HU


573 milliárd rubeles szerződést kínál Moszkva

  |  2013-08-07 18:06:03  |  
Kecskeméti Gábor

573 milliárd rubeles szerződést kínál Moszkva

A nyertesnek 100 km metróvonalat kell építenie

573 milliárd rubeles szerződést kínál Moszkva

Úgy tűnik, hogy a város tulajdonában álló „Moszinzsprojekt” nevű építési vállalat lehet a gigaberuházáshoz kapcsolódó tender győztese. Az építkezés költségei a tervek szerint elérik az 573 milliárd rubelt (ez átszámítva kb. 4010 milliárd forint!). A szövetségi kormány honlapján kiírt pályázat magában foglalja a főváros földalatti vasúti hálózatának építési munkálatait.

A nyertestől azt várják, hogy végezze el a teljes munkát, azaz a tervezéstől egészen a kivitelezésig. Várható, hogy számos nagy mérnöki és építőipar vállalat indul a tenderen, többek között a Moszinzsprojekt, a Moszmetrosztroj, Moszt és Sztrojgazconsulting. Ugyanakkor számos kulcsfontosságú követelménynek csak a Moszinzsprojekt felel meg, így nagy a valószínűsége, hogy ez a vállalat lesz a befutó.

Az egyik kikötést, mely szerint a nyertes 2012-es árbevétele nem lehet kevesebb, mint 40 milliárd rubel, csak a fővárosi tulajdonú cég teljesíti, a maga 44.6 milliárd rubeles tavalyi bevételével.

A moszkvai városháza tervei szerint 2020-ig 158 kilométerrel, 79 új állomással és 9 kocsiszínnel bővítik a már meglévő metróhálózatot. A Moszmetrosztroj, illetve a Moszt és Sztrojgazconsulting vállalatok jelenleg is 54 kilométer építésén dolgoznak, ezen beruházás értéke meghaladja a 350 milliárd rubelt.

A tenderen hétfőn hirdetnek győztest.

(The Moscow Times)

 

 

 

 

 

Cimkék: metró, moszkva, moszinzsprojekt, beruházás, rubel, milliárd, vonal, hálózat, közlekedés,
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat