OROSZVALOSAG.HU


A vállalkozók új nemzedéke Navalnijért

  |  2013-08-07 14:00:16  |  
Gyóni Gábor

A vállalkozók új nemzedéke Navalnijért

Nyílt levélben támogatják a politikust

 A vállalkozók új nemzedéke Navalnijért

Az oroszországi vállalkozók új nemzedékéhez sorolható mintegy 30 üzletember nyílt levélben biztosította támogatásáról Alekszej Navalnij liberális-nacionalista (ellenzéki) moszkvai polgármesterjelöltet.

A nyílt levél aláírói magukat a „tudásgazdaság” képviselőinek tekintik, akik új szolgáltatásokat, termékeket, munkahelyeket hoznak létre, adót fizetnek; olyan embereknek, akiknek a vállalkozása nem a nyersanyagok eladásán, hanem a hozzáadott intellektuális értékeken nyugszik. „A törvény mindenhatósága, a független bíróság, a szabad választások – számunkra nem absztrakt értékek. Ezek a legfontosabb mechanizmusok, melyek biztosítják a becsületes versenyt, és a védelmet nyújtanak a hatalom visszaéléseivel szemben.”

A mai Oroszországban a „telefonjog” felülírja a jogbiztonságot. „Több ezer vállalkozóról tudunk, akiket a bíróság rács mögé küldött fabrikált vádak alapján. Látjuk, a hivatalnokok hogyan kényszerítik korrupcióra az üzletet.”

Az Alekszej Navalnij és Pjotr Oficerov elleni bírósági eljárás minden oroszországi üzletembert érint. Üzenet, hogy bárkit börtönbe lehet zárni. „Lényegében az egész oroszországi üzletet egy sorba helyezték a bűnözőkkel.

Egy hónap múlva Moszkva választ. Az az álláspont, miszerint az üzletnek nem kell beavatkozni a politikába, „gyáva és képmutató.” „Egyesülni és politikai érdekképviseletet szerezni – munkánk része” – írják a levélben.

A mostani választás esélyt jelent a változásra. Alekszej Navalnij már sok éve folytatja korrupcióellenes harcát. A nyomások és fenyegetése ellenére kitartott meggyőződése mellett. „Mi és a politikus Navalnij is abban vagyunk érdekeltek, hogy az államapparátust a törvény szolgálatára késztessük.” Ezért a levél aláírói Navalnijt támogatják a moszkvai polgármesterválasztásokon.

A támogatás szerződést jelent – hangsúlyozzák az aláírók. A támogatásért cserébe Navalnijtól független bíróságokat, a törvény felsőbbségét várják. „Mi a magunk részéről támogatjuk a politikus Navalnijt, reputációval, anyagilag, szervezetileg és más erőforrásokkal.”

Az oroszországi vállalkozók új nemzedéke arra szólítja fel az üzlet többi képviselőjét is, hogy támogassák Alekszej Navalnijt.

 

 

(echo.msk.ru)

Cimkék: Alekszej Navalnij, Moszkva, polgármesterválasztás
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat