OROSZVALOSAG.HU


Putyin Szeligerben 

  |  2013-08-03 09:58:07  |  
Gyóni Gábor

Putyin Szeligerben 

A fiatalsággal tartott fórumot az orosz elnök

 Putyin Szeligerben 

Vlagyimir Putyin orosz elnök idén is ellátogatott a szeligeri ifjúsági táborba, ahol ebben az évben összesen mintegy 17 ezer fiatal (138 országból) vehetett részt különböző fórumokon.

A szeligeri táborban ebben az évben a patrióta-konzervatív hagyományokra helyezték a hangsúlyt, a táborban sok kozák és pravoszláv szervezet jelent meg.

Az orosz elnök az ifjúsággal folytatott beszélgetésén cáfolta, hogy a kormány menesztésére törekszene. Szerinte a kormány alapvetően jól ellátja feladatait, a gyakori kormányváltások viszont politikai instabilitásról árulkodnak.

Az egyik fiatal Navalnijró kérdezte Putyint, aki elmondta, furcsának tartja, hogy Navalnijra öt évi letöltendő szabadságvesztést róttak ki. Az orosz elnök szerint annak, aki a gonosszal akar harcolni, magának is tisztának kell lennie – utalva arra, hogy Navalnijt sikkasztás miatt ítélték el. Mindazonáltal elismerte, a korrupció a jelenlegi Oroszország egyik legnagyobb problémája, amely „felemészti társadalmunkat és az államot.”

A Navalnij elítélése után Moszkva központjában zajlott spontán megmozdulás kapcsán azt mondta, Oroszországban mindenkinek joga van kifejezni véleményét, de ezt csak a törvény adta kereteken belül teheti meg. Óva intette a fiatalokat a káosztól, attól a helyzettől, ami az "arab tavasz" nyomán a Közel-Keleten kialakult

A tervezett Eurázsiai Unió kapcsán Putyin megjegyezte, ez az egyik legfontosabb prioritása a jelenlegi orosz politikának. Az eurázsiai integráció illeszkedik a globális tendenciákba, hiszen Európában, Amerikában, Dél-Amerikában, Afrikában is integrációs folyamatok észlelhetők. A volt Szovjetunió területén létrejövő eurázsiai integrációt megalapozza az orosz nyelv általános ismerete, a közös közlekedési és energetikai rendszer.

Putyin többek között azt is elmondta, egyelőre nem tervezi, hogy véget vet politikai pályafutásának és hogy érdekesen kell tanítani a történelmet, felkeltve a fiatalok érdeklődését.

 

 

 

(kremlin.ru, Vedomosztyi)

Cimkék: Putyin, Szeliger, Navalnij
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat