OROSZVALOSAG.HU


Szobjanyin nem vitatkozik

  |  2013-07-30 12:39:08  |  
Gyóni Gábor

Szobjanyin nem vitatkozik

Navalnij szerint ez a választók megsértése

 Szobjanyin nem vitatkozik

Szergej Szobjanyin, Moszkva ideiglenes polgármestere nem kíván vitatkozni választási ellenfeleivel a szeptember 8-án sorra kerülő moszkvai polgármesterválasztás előtt – értesült a Vedomosztyi.

Az első tévévitára már augusztus 10-én sor kerül. A viták csoportosak lesznek és felvételről kerülnek majd adásba. Mind a hat polgármesterjelölt (Szergej Szobjanyin, Alekszej Navalnij, a kommunista Ivan Melnyikov, a liberális-demokrata Mihail Gyegtyarjev, az Igazságos Oroszország képviseletében Nyikolaj Levicsov, és Szergej Mitrohin a liberális Jablokótól) 60 percnyi ingyen reklámidőt vehet igénybe a különböző moszkvai rádió- és tévécsatornákon.

A Szobjanyin legesélyesebb kihívójának tartott Alekszej Navalnij szerint minden politikus kötelessége kiállni a nyilvánosság elé, és vitatkozni. Aki ezt nem teszi meg, „azt a sajtónak szét kell tépnie” – írja Navalnij. Navalnij szerint az a jelölt, aki egy 15 milliós várost akar irányítani, de fél a nyilvános vitától, egyszerűen megsérti a moszkvaiakat.

Egy Szobjanyinhoz közel álló forrás elmondta, a moszkvai polgármester nem fog nyilatkozni arról, hogy lemondta a vitát, egyszerűen csak nem jelenik meg a beszélgetéseken.

 

 

 

(Vedomosztyi, echo.msk.ru)   

Cimkék: Szobjanyin, Navalnij, Moszkva
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat