OROSZVALOSAG.HU


Kevesebb kaukázusit hívnak be a seregbe

  |  2013-06-04 10:02:52  |  
Gyóni Gábor

Kevesebb kaukázusit hívnak be a seregbe

Mentális problémák

 Kevesebb kaukázusit hívnak be a seregbe

Ebben az évben mindössze 2 ezer újoncot (az összesen 150 ezerből) hívnak be az Észak-Kaukázus köztársaságaiból az orosz hadseregbe, arányaiban jóval kevesebbet, mint Oroszország más régióiból. A majd 3 milliós Dagesztánból például csak 800 újoncot hívnak be, az ennél kevesebb lakójú, de zömmel orosz Sztavropoli területről viszont 4000-et.

Jurij Nyetkacsov generális, katonai szakértő szerint korrigálni kellene behívási kvótákat, hiszen a kaukázusiaknak ugyanúgy át kell esniük a katonai szolgálaton, mint másoknak.

Valentyin Melnyikov, a védelmi minisztérium keretében működő Katonaanyák Szövetségének titkára szerint két oka van annak, hogy a katonai vezetés kevesebb kaukázusit hív be a seregbe. Egyrészt tartanak attól, hogy a katonai kiképzésben részesült kaukázusi személyek később terroristákhoz állnak. Másrészt problémát jelent a kaukázusiakkal betartatni a katonai diszciplínát.  

Így aztán – akárcsak az Orosz Birodalom fennállása idején – elsősorban a szláv, orosz lakosság viseli a katonáskodás terheit, míg a más vallású „inorodcik” közül sokan mentesülhetnek a katonai szolgálat alól.

 

 

(ng.ru)

Cimkék: orosz hadsereg, kaukázusiak
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat