OROSZVALOSAG.HU


Moszkvában kétszer drágább a lakás a berlininél

  |  2013-06-04 09:38:32  |  
Oroszvilag.hu

Moszkvában kétszer drágább a lakás a berlininél

Az orosz fővárosban az ingatlanárak világviszonylatban nagyon magasak

 Moszkvában kétszer drágább a lakás a berlininél

Moszkvában kétszer magasabbak az ingatlanárak, mint Berlinben – derül ki a Nyezaviszimaja Gazeta összeállításából. Az orosz főváros továbbra is vonzza a vidéki Oroszországból érkező bevándorlókat, ami természetszerűleg emeli az ingatlanok értékét.

Májusban Moszkvában átlagosan 5,3 ezer dollárba (kb. 160 ezer rubel) került egy négyzetméternyi ingatlan. Egy 30-35 négyzetméteres kis lakás ára kb. 5-6 millió rubel (kb. 35-40 millió forint) az orosz fővárosban. Egy ugyanilyen típusú lakás ára Berlinben kb. 60 ezer euró, azaz 2,4 millió rubel (kb. 18 millió forint).

Moszkva a világ azon tíz azon városa közé tartozik, ahol legmagasabb az ingatlanok ára, ám mégis megelőzi Monaco, London, Hong Kong, Párizs (Monacóban 52 ezer dollárba kerül egy lakás négyzetmétere, Moszkva központjában 17 ezer dollárba).

A vidéki orosz városokban jóval alacsonyabbak az ingatlanárak. Szentpéterváron ez átlagosan 92 ezer rubelbe (kb. 3 ezer dollár), Jekatyerinburgban 68 ezer rubelbe (2,2 ezer dollár) kerül egy négyzetméternyi ingatlan.

Cimkék: Moszkva, ingatlanárak
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat