OROSZVALOSAG.HU


Furcsa módszer a gazdasági válság ellen

  |  2013-05-15 23:40:21  |  
Kecskeméti Gábor

Furcsa módszer a gazdasági válság ellen

Amnesztia a gazdasági bűnözőknek

Furcsa módszer a gazdasági válság ellen

Egy érdekes terv látott napvilágot Moszkvában: a politikai vezetés 100.000 rab szabadon bocsátását tervezi, akik mindannyian gazdasági jellegű bűncselekményt követtek el. Az ok igen egyszerű: ezekkel a részben tehetséges szakemberekkel szeretnék felpörgetni az orosz gazdaságot. A dolog érdekessége, hogy Mihail Hodorkovszkij is kiszabadulna, ha Putyin elnök aláírja a Kreml által előkészített tervet.

S bármilyen meglepő, a tervnek komoly esélyei vannak. A koncepció az elnök igazságügyi megbízottja, egy bizonyos Mihail Barsevszkij nevéhez fűződik. De a hírek szerint részt vett a kidolgozásban Borisz Titov, aki a „vállalkozók ombudsmanja” az elnöknél, továbbá Szergej Nariskin, a Duma elnöke is. Az amnesztia ötlete valószínűleg egy találkozón született meg, ahol az orosz elnök vállalkozókkal folytatott megbeszéléseket. Ezt támasztja alá az is, hogy az amnesztiát Putyin május 23-án, a „Vállalkozók Napjá”-n írná alá.

Vlagyimir Putyin szóvivője, Dmitrij Peszkov elismerte, hogy létezik egy ilyen terv, de részleteket nem kívánt elárulni.

Amennyiben az amnesztia megvalósul, úgy ebből 110.000 ember „profitálhat”, akiket csalás, sikkasztás vagy éppen orgazdaság miatt ítéltek el, vagy állnak bíróság előtt. Névlista azonban nem létezik. Mihail Hodorkovszkij és egykori üzlettársa, Platon Lebegyev is reménykedhet az idő előtti szabadulásban, de kettejük börtönbüntetése 2014 októberében, illetve augusztusában amnesztia nélkül is lejárna.

(aktuell.ru)

 

 

 


Cimkék: hodorkovszkij, lebegyev, putyin, nariskin, amnesztia, börtön, rab, duma, titov, barsevszkij,
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat