OROSZVALOSAG.HU


Durvuló orosz kampány

  |  2011-11-10 09:57:03  |  
Kecskeméti Gábor

Durvuló orosz kampány

Felgyújtották az Egységes Oroszország párt irodáját

Durvuló orosz kampányDurvuló orosz kampány

Az orosz választási kampány sajnos egyre durvább: a Moszkvától nem messze fekvő Scsjolkovo városában ismeretlenek az éjszaka közepén felgyújtották az Egységes Oroszország hatalmi párt regionális irodáját.

Az elkövetők mindent gondosan előkészítettek: a falat és az ajtót begyújtó folyadékkal locsolták le, sőt még speciális, kültéri grillezéshez használatos gyufát is vittek magukkal. A hajnali kettőkor felcsapó lángokat hamar eloltották, így csak egy irodahelyiség gyulladt ki.

A regionális pártvezetés nem kívánt találgatásokba bocsátkozni az elkövetőket, vagy az érdekcsoportokat illetően, annyit azonban megjegyeztek, hogy más városokban is várhatóak hasonló provokációk, de az orosz választók „már nem kérnek azokból a politikai technikákból, melyek a ’90-es években a politikai ellenfél lejáratásában voltak jellemzőek Oroszországban”.

A december 4-én esedékes választásokon csak hét párt indulhat. Toronymagasan esélyes a jelenleg is kormányzó Egységes Oroszország: a legújabb közvélemény kutatások eredményei alapján a választók 51 százaléka voksolna a „medvés” pártra.

(aktuell.ru)

Cimkék: egységes oroszország párt, scsjolkovo, gyújtogatás, kampány, duma, választások
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat