OROSZVALOSAG.HU


Újabb zavargásoktól tartanak Moszkvában

  |  2011-10-04 17:30:32  |  
Kecskeméti Gábor

Újabb zavargásoktól tartanak Moszkvában

Ismét egy futballszurkoló vesztette életét

Újabb zavargásoktól tartanak Moszkvában

Szláv és kaukázusi etnikumú csoportok közötti harc során ismét egy fiatalember vesztette életét. Andrej Urjupint, aki nem mellékesen a CSZKA Moszkva labdarúgó klub szurkolója volt, több késszúrással ölték meg. Orosz nacionalisták internetes fórumon tüntetést, a tettesek kézre kerítését szorgalmazzák.

Urjupin egy Podolszk nevű Moszkva környéki város diszkójában ünnepelte 18. születésnapját, amikor a helyszínen, szóváltás alakult ki két társaság között. A verekedésben valaki késsel kétszer is szíven szúrta a fiatalembert, aki még a kórházba szállítás előtt életét vesztette. Egy társát három vágott sebbel kezelik.

Helyiek szerint a támadó az észak-kaukázusi Karacsáj-Cserkesz Köztársaságból származott (Oroszország része), de hivatalos források szerint azeri volt. Az ügyészség szerint az azeri férfi csak védekezésből szúrt, amikor egy megtámadott orosz barátja segítségére sietett.

A hatóságok újabb nacionalista zavargásoktól tartanak. Mint ismeretes, 2010 decemberében a Szpartak Moszkva egyik szurkolójának halála miatt több napig tartó összecsapások törtek ki Moszkva szerte az oroszok és a kaukázusiak, illetve közép-ázsiaiak miatt. Akkor számos ember vesztette életét.

(aktuell.ru)

Cimkék: futball, cszka, moszkva, kaukázus, nacionalizmus, zavargás,
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat