OROSZVALOSAG.HU


Ismét botrány Hodorkovszkij-ügyben 

  |  2011-04-16 10:11:43  |  
Oroszvilag.hu

Ismét botrány Hodorkovszkij-ügyben 

Valóban külső nyomásra született döntés?

 Ismét botrány Hodorkovszkij-ügyben 

Tovább folytatódik a Hodorkovszkij-ügy körüli hercehurca. A napokban két fontos új fejlemény is történt: egyrészt a Legfelsőbb Bíróság törvénytelennek ítélte Mihail Hodorkovszkij és Platon Lebegyev őrizetben tartását 2010 augusztusa és novembere között, másrészt Natalja Vasziljeva után a Hodorkovszkijt elítélő bíróság újabb (volt) munkatársa, Igor Kravcsenko ismerte el, hogy külső nyomás nehezedett Danyilkin bíróra az ítélet meghozatalakor.

Kravcsenko szavai szerint a Vasziljeva által elmondottak az igazságot tükrözik, melyet sokan mások is meg tudnának erősíteni. Azaz az ítéletet nem a bíró hozta, hanem az kívülről érkezett. Danyilkin bíró állítólag maga is beszélt arról, hogy nem ő hozza a döntést, s csak ráerőszakolták ezt az ügyet.

Kravcsenko egyébként tavaly éppen a Hodorkovszkij-üggyel összefüggésben volt kénytelen távozni munkahelyéről, őt tették felelőssé, amiért Hodorkovszkij egy üveg olajat hozathatott be a tárgyalóterembe, azt demonstrálva, valójában miről is szól az ellene indított per...

 

(gazeta.ru)

Cimkék: Hodorkovszkij-per
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat