OROSZVALOSAG.HU


Umarov valószínűleg mégis él

  |  2011-04-12 13:59:54  |  
Kecskeméti Gábor

Umarov valószínűleg mégis él

A jelek szerint nem sikerült likvidálni a terroristát

 Umarov valószínűleg mégis él

Doku Umarov kaukázusi terrorista vezér igyekezett eloszlatni a haláláról szóló híreszteléseket, ezért telefonon felhívta a Radio Free Europe szerkesztőségét. Biztosan ugyan nem állítható, hogy Umarov beszélt a telefonba, de a hangja rendkívül hasonló volt.

Doku Umkarov a Radio Free Europe / Radio Liberty (Szabad Európa Rádió / Szabadság Rádió) „Észak-Kaukázus” részlegét hívta fel, ahol tagadta, hogy a március 28-i orosz támadásban életét vesztette, továbbá nevetett azokon az orosz sajtóban megjelent híreszteléseken, miszerint cukorbeteg. Ugyanakkor elismerte, hogy az orosz kormányerők számos harcossal végeztek Ingusétiában, de nem késlekedett megfenyegetni az orosz hatóságokat: „Hamarosan hallani fognak rólam.”

Amikor Umarovot arról kérdezték, hogy ésszerű lépés volt-e a január 24-i domogyedovói, több, mint 30 halálos áldozatot követelő robbantásos merénylet, a terrorista azt válaszolta, hogy az „orosz repülőterek nem civil célpontok”.

Mint ismeretes, az orosz hatóságok (rendőrség, FSZB, titkosszolgálatok) idén március 28-án lecsaptak kaukázusi banditák egy csoportjára az ingusétiai hegyvidéken. A rajtaütésben 17 lázadót öltek meg, s azt feltételezték, hogy a kaukázusi terroristavezér, Doku Umarov is az áldozatok között van.

 

(Radio Free Europe)

Cimkék: Doku Umarov,
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat