OROSZVALOSAG.HU


Személyesen ellenőriz az orosz elnök 

  |  2011-02-11 09:36:42  |  
Gyóni Gábor

Személyesen ellenőriz az orosz elnök 

Váratlan villámlátogatások a közlekedési csomópontokon 

 Személyesen ellenőriz az orosz elnök 

Dmitrij Medvegyev orosz elnök váratlanul látogatást tett az orosz főváros központjában található Kijevi pályaudvaron, hogy ellenőrizze a közlekedési csomópont biztonsági rendszerét. A váratlan villámvizit után az államfő elégedetlen maradt, olyannyira, hogy rendkívüli ülést hívott össze a Kremlben.

Medvegyev elmondta, a Kijevi pályaudvaron a biztonsági intézkedések nem kielégítőek. Medvegyev felhívta az orosz vasutak igazgatóját, Vlagyimir Jakunyint, és személyesen közölte vele, hogy a pályaudvaron nincs egyetlen fémdetektor sem, a rendőrök száma nem kielégítő, majd három napot adott Jakunyinnak, hogy a vasutakon minden rendben legyen a biztonsági követelményekkel.

Medvegyev szerint minden közlekedési vezetőnek tudnia kell, hogy ő felelős az adott közlekedési hálózat biztonságért.

A domogyedovói terrortámadás után az orosz elnök személyes kontroll alá vette a tömegközlekedés biztonságának felmérését. Erre utal, hogy Medvegyev a moszkvai metróban is váratlan látogatást tett, a központban lévő Ohotnij rjad állomáson egy biztonsági berendezést demonstráltak a jelenlétében, amely képes lesz kiszűrni a robbanóeszközöket is. Medvegyev elégedett volt a berendezéssel, ám bloggerek szerint a detektor csak addig üzemelt, amíg az elnök is jelen volt, utána kikapcsolták, és jelenleg sem működik…

Ma az orosz elnök folytatta az ellenőrzést, hiszen ufai útja előtt váratlan látogatást tett a vnukovói repülőtéren is…

 

(Nyezaviszimaja Gazeta)

 

 

Cimkék: Dmitrij Medvegyev, Kijevi pályaudvar,
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat