OROSZVALOSAG.HU


Gorbacsov jó, Jelcin rossz

  |  2022-09-05 19:52:35  |  
Oroszvalóság Admin

Gorbacsov jó, Jelcin rossz

Emlékezet, politika

Gorbacsov jó, Jelcin rossz

 

Az orosz állami televízió „reprezentatív” vasárnapi hírműsorában, a Vesztyi Nyegyeljiben is megemlékeztek az augusztus 30-án elhunyt Mihail Gorbacsov volt szovjet elnökről. A mintegy nyolc perces, Dmitrij Kiszeljov által felkonferált film pozitív személyiségként mutatta be Gorbacsovot, aki elhozta a szabadságot a Szovjetunió népeinek. Gorbacsov a Szovjetunió reformját és az ország egyben tartását kívánta. Kiegyezést és békét keresett a Nyugattal, amely azonban becsapta Moszkvát. A filmben inkább negatívan és elítélően szóltak Borisz Jelcinről, aki elárulta és hátba szúrta Gorbacsovot. Kiemelték Gorbacsov azon nyilatkozatait, melyekben a jelenlegi orosz vezetést támogatta, például a Krím 2014-es Oroszországhoz csatolását, vagy azt, hogy szerinte is Lenin teremtette meg a mai Ukrajnát.

A bejátszásban Gorbacsov temetéséről szólva megjegyezték, hogy Orbán Viktor volt az egyetlen nyugati vezető politikus, aki elutazott a volt szovjet elnök búcsúztatására.


Az orosz kormány döntése alapján az állami szervek, beleértve a bíróságokat is, kötelesek lesznek a Vkontatke és az Odnoklassniki orosz közösségi oldalakon a tevékenységüket bemutató oldalakat indítani.

 

 

 

 

 

https://www.eurazsia.hu/2022/09/05/gorbacsov-jo-jelcin-rossz/

 

Cimkék: Gorbacsov
Országok:
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat