OROSZVALOSAG.HU


Putyin búcsút vett Gorbacsovtól

  |  2022-09-01 20:51:43  |  
Oroszvalóság Admin

Putyin búcsút vett Gorbacsovtól

És beszélt a háborúról is

Putyin búcsút vett Gorbacsovtól

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök ma, a kórházban, koporsója mellett, főhajtással vett búcsút Mihail Gorbacsovtól. A szeptember 3-án sorra kerülő temetésen nem fog részt venni. Gorbacsovot katonai tiszteletadás mellett helyezik végső nyugalomra a moszkvai Novogyevicsi-temetőben.

 

 

Putyin ezután Kalinyingrádba látogatott, részt vett egy ünnepélyes tanévnyitón, és nyílt órát tartott, ahol szóba került az ukrajnai háború is. Putyin szerint a háborút a kijevi hatalom indította a 2014-es államcsíny után a Donbassz népe ellen. Ukrajnában egy oroszellenes képződmény jött létre, ami Oroszország számára is fenyegetést jelent.


Alekszandr Novak orosz miniszterelnök-helyettes szerint Oroszország nem fog olajat szállítani azoknak az országoknak, amelyek árplafont vezetnének be az orosz olaj vonatkozásában. Novak szerint abszurdum, hogy a nyugati országok maximálnák az orosz olaj árát.

Moszkvában, a hivatalos verzió szerint kiugrott a kórház ablakából és öngyilkos lett Ravil Maganov, a Lukoil olajtársaság alelnöke.

 

 

 

 

https://www.eurazsia.hu/2022/09/01/putyin-elbucsuzott-gorbacsovtol/

 

Cimkék: Putyin, Gorbacsov
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat