OROSZVALOSAG.HU


Hős volt, most menesztették

  |  2022-06-13 16:07:49  |  
Oroszvalóság Admin

Hős volt, most menesztették

Ukrán diverzáns csoport akarta felrobbantani a Barátság kőolajvezetéket?

Hős volt, most menesztették

Moszkvában hatalmas sorok szerveződtek a más néven (Vkuszno i tocska), Oroszország napján (Június 12.) újranyíló, Puskin téri (egykori) McDonald’s étteremnél.

 

 

Putyin orosz elnök menesztette a Rosszotrudnyicsesztvo szervezet vezetőségéből Natalja Poklonszkaját, aki 2014-ben a Krím orosz megszállásának „arca” volt (volt krími főügyészként). Poklonszkaja viszont bírálta a 2022 februárban kezdődött „különleges katonai műveletet.”


A Brjanszk megyei Guljovka településnél, mintegy 40 kilométerre az orosz-ukrán határtól, június 11-én a korai órákban valakik megpróbálták felrobbantani a Barátság kőolajvezetéket. Három robbantást hajtottak végre, de kár nem keletkezett a vezetékben. (Érdekes, hogy egy nappal korábban, június 10-én közölték azt orosz források, hogy ukrán diverzáns csoport hatolt be Brjanszk megye területére).


Szergej Kravcov orosz oktatási miniszter ígérete szerint az Oroszország által elfoglalt ukrajnai területeken az ukrán nyelv hivatalos marad. Viszont az iskolákat orosz standardra állítják át.

 

 

 

 

https://www.eurazsia.hu/2022/06/13/a-mcdonalds-visszalopakodott-oroszorszagba/

 

 

 

 

 

Cimkék:
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat