OROSZVALOSAG.HU


Kik gratuláltak Putyinnak?

  |  2018-03-20 11:27:45  |  
Oroszvilag.hu

Kik gratuláltak Putyinnak?

Végül Trump is köszöntötte orosz kollégáját

 Kik gratuláltak Putyinnak?

 

A Kreml közlése szerint (március 20-án déli állapot szerint) a negyedszer is megválasztott orosz elnöknek, Vlagyimir Putyinnak gratulációját fejezte ki az egykori szovjet tagállamok közül Azerbajdzsán, Örményország, Belarusz, Kirgizisztán, Üzbegisztán, Tadzsikisztán, Kazahsztán, Moldova, Türkmenisztán, a csak Oroszország és néhány más állam által elismert Abházia és Dél-Oszétia elnöke.

Ázsiából a japán miniszterelnök, a kínai elnök, India kormányfője, Laosz, Törökország elnöke, Jordánia királya.

Latin-Amerikából Bolívia, Venezuela, Kuba államfője.

Európából Magyarország elnöke és miniszterelnöke, Németország, Olaszország, Szerbia, Franciaország elnöke.

Afrikából Egyiptom elnöke. 

Március 20-án esti állapot szerint jelentősen megnőtt a Putyint köszöntő  állami vezetők száma. Talán a legjelentősebb, hogy Donald Trump amerikai elnök is felhívta orosz kollégáját, és gratulált a választási sikerhez. A két vezető egyetértett abban, hogy fejleszteni szükséges az USA és Oroszország közötti gyakorlati együttműködést, s koordináltan kell fellépni a fegyverkezési verseny visszaszorítása érdekében. Szóba került Szíria, Ukrajna, Korea ügye. A Kreml közlése szerint a beszélgetés konstruktív jellegű volt. 

A fentieken kívül kontinensek szerint a következő országok vezetői köszöntötték az újraválasztott orosz elnököt. 

Ázsia: Afganisztán, Banglades, Izrael, Malajzia miniszterelnöke. Brunei szultánja. Irán, Dél-Korea, a Maldív-szigetek, Mianmar, Nepál, Palesztina, Szíria, a Fülöp-szigetek, Srí-Lanká elnöke. A KNDK vezetője. A kuvaiti emír. 

Európa: Bulgária, Finnország, Horvátország, Csehország elnöke, Bosznia-Hercegovina államtanácsának egyik tagja. Németország kancellárja. Görögország elnöke és miniszterelnöke. Spanyolország, Olaszország, Luxemburg, Norvégia miniszterelnöke. A luxemburgi nagyherceg. Az Európai Bizottság elnöke. Az Európa Tanács főtitkára. 

Afrika: Guinea, Kamerun, a Seychelles-szigetek, Szenegál, Eritreia, Etiópia, a Dél-Afrikai Köztársaság elnöke. Dzsibuti miniszterelnöke. Marokkó királya. 

Közép-Amerika: Grenada miniszterelnöke. Nicaragua elnöke. 

Továbbá a FIFA elnöke, az örmény pátriárka és Silvio Berlusconi.

 

 

 

 

Cimkék: Putyin, Trump, Ázsia,
Országok: Belarusz Ukrajna Moldova Grúzia Azerbajdzsán Örményország Türkmenisztán Kazahsztán Üzbegisztán Kirgizisztán Tadzsikisztán Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat