OROSZVALOSAG.HU


Magyarország problémákat okozhat Ukrajnának?

  |  2013-10-22 12:05:01  |  
Oroszvilag.hu

Magyarország problémákat okozhat Ukrajnának?

Vannak, akik kemény feltételekhez kötnék Ukrajna európai integrációját

 Magyarország problémákat okozhat Ukrajnának?

A Nyezaviszimaja Gazeta cikke szerint Magyarország problémákat okozhat Ukrajna esetleges európai integrációját tekintve. Kovács Béla, a Jobbik EP képviselője Beregszászon elhangzott szavai szerint Kijevnek a kívánt európai integrációért cserébe Kárpátalján létre kellene hoznia egy magyar etnikai közigazgatási egységet.

A lap szerint a 150 ezres kárpátaljai magyarság komoly fejtörést okozhat Kijevnek (becslések szerint már most mintegy 50 ezer kárpátaljai folyamadott magyar állampolgárságért, ám ezek az adatok nem nyilvánosak, mivel Ukrajna tiltja a kettős állampolgárságot).

Kovács Miklós, a  KMKSZ Ukrajnai Magyar Párt elnöke úgy nyilatkozott a Nyezaviszimaja Gazetának: Ukrajnában tipikus lenini nemzetiségi politika zajlik, azaz a nemzetiségek szabadon népviseletbe öltözhetnek és táncolhatnak, de nem engedik meg nekik, hogy beleszóljanak a politikába. A kárpátaljai magyarságot adminisztratív határokkal választották el egymástól, hogy a választásokon ne tudjanak egységesen fellépni. A hatalom arra törekszik, hogy létrehozza a saját kontrollja alatt álló magyar szervezeteket. Kovács Miklós szerint ebben a helyzetben elengedhetetlen a magyarországi politikusok támogatása.

Budapest mindazonáltal egyértelmű támogatásáról biztosította Ukrajna európai törekvéseit.

 

 

 

(Nyezaviszimaja Gazeta)

Cimkék: Nyezaviszimaja Gazeta, Kijev, Beregszász, Ukrajna, kárpátaljai magyarság,
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat