OROSZVALOSAG.HU


Magyar-belorusz üzleti fórum

  |  2013-10-08 11:02:04  |  
Oroszvilag.hu

Magyar-belorusz üzleti fórum

Magyar exportremények Belaruszba

 Magyar-belorusz üzleti fórum

Hamarosan újraindulhat a magyar szarvasmarha exportja Fehéroroszországba, továbbá remény van arra, hogy megindul az együttműködés a Rába és a belorusz gépipar zászlóshajójának számító vállalat, az MTZ között - közölte Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár a magyar-belorusz üzleti fórum megnyitóján hétfőn Budapesten.

Szijjártó Péter elmondta: számos lépés történt az elmúlt időszakban, amely abba az irányba mutat, hogy a két ország közötti gazdasági együttműködés egy aktívabb fázisba lép. Ezek közé sorolta a közvetlen légi járat szeptember közepi elindulását Budapest és Minszk között, továbbá a beruházásvédelmi megállapodás megkötésére irányuló tárgyalásokat.

Az államtitkár kifejtette, hogy a keleti nyitás politikájának egyik alappillére a FÁK-országokkal való együttműködés, ennek fontos eleme a Magyarország és Fehéroroszország közötti gazdasági kapcsolatok fejlesztése.

Az államtitkár szerint magyar részről az élelmiszeripar, a mezőgazdasági technológiák telepítése, a gépgyártás, a gyógyszeripari fejlesztés, valamint az építőipari együttműködés területén mutatkozik jó export lehetőség Fehéroroszországban.

 

 

(kormany.hu)

Cimkék: Szijjártó Péter, Budapest, Fehéroroszország,
Országok: Belarusz
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat