OROSZVALOSAG.HU


Putyin újévi köszöntői

  |  2017-12-31 11:05:26  |  
Oroszvilag.hu

Putyin újévi köszöntői

Volt aki kapott, volt aki nem

 Putyin újévi köszöntői

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök számos külföldi ország vezetőjét köszöntötte a közelgő újév alkalmából. Az orosz államfő címzettjei között szerepelt az Oroszország által elismert Abházia; Azerbajdzsán, Örményország, Belarusz, Kazahsztán, Kirgizisztán, Moldova, Tadzsikisztán, Türkmenisztán, Üzbegisztán, a Moszkva által elismert Dél-Oszétia; Argentína, Brazília, Venezuela, Vietnám, India, Olaszország, a Kínai Népköztársaság, Dél-Korea, Kuba, Szerbia, Szíria, Szlovénia, az USA (reméli konstruktív kapcsolatok létrehozását „az egyenjogúság és kölcsönös tisztelet alapján”), Törökország, Finnország, Franciaország, Csehország, Dél-Afrika elnöke; valamint a pápa; a brit, a magyar („Oroszország elnöke elégedettséggel konstatálja, hogy a jelenlegi bonyolult nemzetközi helyzetben is sikerül biztosítani az orosz-magyar kapcsolatok konstruktív fejlődését.”), az izraeli, indiai, olasz, kanadai, japán miniszterelnök; a német kancellár és elnök; a monacói herceg; az ENSZ főtitkára; a NOB és a FIFA elnöke.

Putyin december 30-án telefonbeszélgetést folytatott Sauli Niinistö finn elnökkel, melynek során „melegen üdvözölték egymást” az újév alkalmából.

Az egykori vezető politikusok közül Putyin köszöntötte többek között Almazbek Atambajev volt kirgiz, George H. W. Bush és George W. Bush amerikai elnököket; Silvio Berlusconi, Romano Prodi volt olasz miniszterelnököt; Gerhard Schröder volt német kancellárt.

Putyin nem üdvözölte többek között a balti, skandináv, lengyel, ukrán, grúz, román, bulgár, horvát, spanyol, szlovák, mongol vezetőket. 

 

(kremlin.ru)

Cimkék: Putyin, újév,
Országok: Észtország Lettország Litvánia Belarusz Ukrajna Moldova Grúzia Azerbajdzsán Örményország Türkmenisztán Kazahsztán Üzbegisztán Kirgizisztán Tadzsikisztán Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat