OROSZVALOSAG.HU


Esperanza, a remény iskolája 

  |  2023-02-10 19:16:19  |  
Oroszvalóság Admin

Esperanza, a remény iskolája 

Fiatal Fordítók Iskolája Budapesten

 Esperanza, a remény iskolája 

Balról jobbra Anna Eszparza, Jekatyerina Barbanyaga, Pavel Baszinszkij

Január 31. és február 3. között zajlott Budapesten a "Fiatal Fordítók Iskolája" (Oroszország-Magyarország-Kazahsztán) irodalmi és ismeretterjesztő rendezvénysorozat, amely egy innovatív oktatási projekt bemutatója is volt egyben. A 2023 júniusában Alma-Atába tervezett rendezvény célkitűzése, hogy fiatal tehetséges fordítóknak adjon teret a bemutatkozásra, továbbá produktív légkört teremtsen a kultúrák közötti kommunikációhoz orosz, magyar és kazah szakértői közösségek között.  

A magyarországi eseményeket a moszkvai Fordítóintézet és a budapesti Orosz Kulturális Központ szervezte, melynek során közönségtalálkozók sorozata zajlott több népszerű orosz szerző részvételével: Anna Eszparza történésszel, Pavel Baszinszkij és Jekatyerina Barbanyaga írókkal, továbbá Goretity József és Okszana Yakimenko műfordítókkal és Jevgenyij Reznyicsenkóval, a Fordítóintézet igazgatójával.

Esperanza, a remény iskolája 

Anna Eszparza kiselőadása

A rendezvénysorozatot a szervezők a "Háború és béke" című opera előadásaihoz kötötték. Ez alkalomból Anna Eszparza az érdeklődők előtt Szergej Prokofjevről tartott kiselőadást az Állami Operaház különtermében. Ugyancsak érdekfeszítő előadást hallhatott tőle a teltházas közönség a Magvető Café rendezvényén, amelyen Pavel Baszinszkij és Goretity József is résztvett.

 Esperanza, a remény iskolája 

Goretity József, Pavel Baszinszkij, Anna Eszparza

Cimkék: Szergej Prokofjev, Anna Eszparza, Pavel Baszinszkij, Goretity József
Országok:
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat