OROSZVALOSAG.HU


Terrorista fészek egy mordóviai faluban?

  |  2017-01-20 15:51:08  |  
Oroszvilag.hu

Terrorista fészek egy mordóviai faluban?

Mordva Kalifátus

Terrorista fészek egy mordóviai faluban?

Az oroszországi hatóságok húsz embert tartanak számon a mordóviai tatár faluból, Belozerjéből, akik az „Iszlám Állam” terrorszervezet kötelékében harcolnak a Közel-Keleten. A faluban erősek az iszlám tradíciók, a lányok hidzsábban járnak a tanórákra, és olyanok is voltak, aki fegyveres szelfit készítettek magukról az iskolában. Maga az iskola 2016 decemberében leváltott igazgatónője is hidzsábban járt, és a jelek szerint teret adott a muszlim fundamentalizmusnak.

A kinevezett új igazgatónő felszólította kolléganőit, ne járjanak hidzsábban, ők azonban nem hajlandóak eleget tenni az utasításnak.  

 A helyi sajtóban Belozerjét „Mordva Kalifátusnak” is nevezik, mely a saját törvényei szerint él. A háromezer lelkes, gazdag faluban nyolc mecset van. Az 1990-es évek óta a faluból többen is harcoltak Csecsenföldön, Afganisztánban, Szíriában muszlim terroristák oldalán. A falu több lakója is jelenleg Szíriában, Irakban, Iránban tartózkodik. Az oroszországi hatóságok már több falusit letartóztattak, akik arra készültek, hogy az „Iszlám Állam” terrorszervezethez csatlakozzanak, de arra is volt példa, hogy a faluban pénzt gyűjtöttek a terroristák javára.

 

 

 

(gazeta.ru)

 

 

Cimkék: Hidzsáb, Belozerje, Iszlám Állam, falu, Mordóvia, Mordva Kalifátus
Országok: Oroszország
Megosztás:
Add a Facebook-hoz

 

Oroszvalosag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat